Инициативата е на Центъра за обществена подкрепа в Момчилград, чийто екип гостува на Хосписа за 1 март.

В петък, група деца и екипът от Центъра за обществена подкрепа вМомчилград посети Хоспис „Добролюбие” в Кърджали. Те вързаха на пациентите и на лекуващите ги изработените от тях 40 мартеници.

Хуманният жест трогна най-вече болните. Лицата им се разведриха и на тях се появиха усмивки.

Мартеницата е символ и на здравето, споделиха две от лекуващите се – Кичка Бечева и Станилка Стаматова. За нас мартениците са надежда и пожелание за оздравяване. Почувствахме, че не сме забравени от хората. Трогнати сме от проявената доброта.

Благодарност към ЦОП в Момчилград изрази от името на екипа на Хосписа – старшата сестра – Мюжгян Адем.

„С нашите момчилградски приятели сме се посветили на идеята да „Правим добро!”   Вече трета поредна година те ни гостуват за Коледа и Баба Марта. Радваме се , че в тяхно лице намерихме съидейници. Гостите ни съобщиха, че събират средства   за лечението на болния 17 годишен младеж Сенай Касим от махала Златолист от  кирковското село Чорбаджийско. Той страда от хидроцефалия /мозъчно заболяване/ , за което е необходимо лечение в чужбина.

Съпричастни сме към  благородната инициатива на  ЦОП-Момчилград.Ще участваме и ние в набирането на средства за лечението на Сенай“, каза старшата медицинска сестра.  Дано и други се включат…

Източник: novjivot.info