Инж. Хасан Азис кмет на Община Кърджали:

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод 10-годишния юбилей на хоспис „Добролюбие“. От мое име и от името на колегите от общинската администрация пожелавам преди всичко здраве, благополучие, професионални успехи и лично щастие.

Хоспис „Добролюбие“ е първото лечебно заведение в областта, оказващо подобен тип медико-социални грижи. Поради липса на финансиране за тези лечебни заведения и нарастващата потребност от такъв тип услуги общинската администрация с усърдие се включи в подпомагането на новото лечебно заведение. През 2009 г. организирахме инициатива „За един по-достоен живот“, чиято цел бе да се привлече вниманието на обществеността, за да се осигури дългосрочна и трайна подкрепа за лечебното заведение. В следващите години общината в Кърджали сключи договор с хоспис „Добролюбие“ за издръжка на едно социално легло. Ще продължим да подкрепяме и в бъдеще усилията на ръководството на хосписа за превръщането на лечебното заведение в модерна европейска практика.“

Никола Чанев – областен управител:

„Уважаеми рицари на доброто в бели престилки,

Две думи олицетворяват вашите денонощни грижи за хората и те са ХУМАНИЗЪМ и МИЛОСЪРДИЕ. Без да ги притежава, човек не би могъл да бъде част от екипа на хоспис „Добролюбие“, да бди неотменно над най-висшето човешко благо – здравето. Поздравявам ви за стоицизма и упорството, с което се борите до последен дъх и отстоявате достойнството на хората, дори когато природата не е на ваша страна. За себеотрицанието и непримиримостта пред трудностите на всекидневието, за силата да не отстъпвате пред безсилието. Вие сте онези ангели, които закрилят пациентите на границата между живота и смъртта, преодоляват физическата болка и вдъхват кураж. Понякога това е безценно, независимо какво е решила съдбата. Благодаря ви за професионализма и всеотдайността, за вярата и умението да дарявате надежда и да творите спасение.

Бъдете здрави, мотивирани и не забравяйте китайската пословица „Ако искате щастие за цял живот – помогнете на някого!“