Организираната по случай 10 годишния юбилей на Хоспис „Добролюбие“ инициатива „Сготви за баба“завършва с участието на Районната лекарска колегия – Кърджали. По случай професионалния си празник днес, лекарската колегия се включва в инициативата. Лекарите осигуриха вкусен обяд за четиридесет пациенти настанени в хосписа.

Инициативата стартира на 07.04.2018г. в нея се включиха различни съсловни организации. На професионалните си празници, различни гилдии приготвяха храна за пациентите в хосписа. Участници: БАПЗГ, Камарата на строители и хотелиери, РД на МВР – Кърджали, Имерис Минералс България“ АД/Бентонит/ осигури професионална готварска печка. Участието на авторитетни организации привлече вниманието на обществеността и в нея спонтанно се включиха закусвалня „Престиж“, както и четири физически лица пожелали анонимност.

Цялата кампания осигури осем вкусни обяда, приготвени с много любов и топлина.

Напомняме, че до края на октомври 2018г. ще се организират и инициативи, свързани с проблемите на възрастните хора, както и проблемите на институциите, полагащи грижи за тях.

Ще има мероприятия свързани благотворителната дейност на арт галерия „Милосърдие“, която е разположена в хосписа.

Хоспис „Добролюбие“ набира доброволци за морална и духовна подкрепа на пациентите. Желаещите да положат доброволен труд в хосписа да се свържат с администрацията на тел. 0361/6 83 06 или е-mail: hospiskj@abv.bg

Дали тази проява ще е последна или поредна решавате Вие!

Екипа на Хоспис „Добролюбие“ благодари на всички подкрепили инициативата!