През октомври 2018 година се навършват 10 години от учредяването на Хоспис“Добролюбие“, като дъщерно дружество на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД.

Във връзка с юбилея, хосписа ще организира редица инициативи, в които ще участват пациенти и техните семейства, партниращи на лечебното заведения организации, граждани, медии и др.

Днес е втората проява на инициативата „Сготви за баба“. В тази инициатива участват различни организации. На професионалните празници на различните гилдии /лекари, журналисти, художници, полицаи, учители, строители, хотелиери и т.н./ ще се готвят ястия за пациентите на хосписа. Гозбите ще се приготвят от представители на съответната професионална организация.

На 09.06. 2018г. е професионален празник на строители, хотелиери, цветари, сладкари и др. Председателят на управителния съвет на Асоциация по туризъм „Перперикон“ и собственик на комплекс „Меаца“ – инж. Фахри Идриз – се включи безрезервно в инициативата.

Професионалисти от кухнята на ресторант „Меаца“ развъртяха черпаци и сътвориха вкусна телешка яхния и домашна бисквитена торта.

До края на октомври 2018г. ще се организират и инициативи свързани с проблемите на възрастните хора, както и проблемите на институциите полагащи грижи за тях.

Ще има мероприятия свързани благотворителната дейност на арт галерия „Милосърдие“, която е разположена в хосписа.

Ще се опитаме да привлечем доброволци за морална и духовна подкрепа на пациентите. Доброволци от общността ще могат да поемат някои дейности извършвани в лечебното заведение, като: Четене на книги, извеждане на пациент на разходка, разговори, развлекателни занимания и др.

Желаещите да положат доброволен труд в хосписа да се свържат с администрацията на тел. 0361/6 83 06 или е-mail: hospiskj@abv.bg

Хоспис „Добролюбие“ благодари на екипа на инж. Фахри Идриз!