Заместник-председателят на народното събрание – Цвета Караянчева – стана лице на кампанията „Да се движим активно, да се храним здравословно“, която МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски“ организира днес в Градската градина в подкрепа на доброто физическо и психично здраве.

Караянчева демонстрира издръжливост на атлет в тренировките на открито под ръководството на фитнес-инструктура Мартин Гергов и показа, че е в отлична форма и освен желязна воля, има и желязна мускулатура. Единственият ѝ съперник в силовите упражнения бе управителят на медицински център “Авицена“ – д-р Димитър Макаков. Достойни техни подгласници в изпитанието „лицеви опори“ бяха болничният директор д-р Тодор Черкезов и шефът на хоспис „Добролюбие“ Здравко Карамитев.

Караянчева поздрави организаторите на кампанията и всички кърджалийци, които се отзоваха на поканата да популяризират активния начин на живот и им пожела да увличат след себе си много нови последователи.

Сред гостите бе и известната диетоложка проф. Донка Байкова, която в рамките на инициативата изнесе лекция за здравословното хранене и правилата, които човек трябва да спазва във всяка възраст.Източник: rodopi24.blogspot.com