Хоспис „Добролюбие“ връчи приз „Добролюбие“ за съпричастност и дарителство на „Имерис Минералс България“АД.

Кърджалийската фирма „Имерис Минералс България“ АД (бившия „Бентонит“) получи традиционния вече приз „Добролюбие“ на едноименния хоспис, разположен в МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“. Инициативата е по случай Световния ден на здравето – 7 април. Признанието е за съпричастност и дарителство.

Призът бе връчен на управляващия директор на фирмата – инж. Юлияна Марева – от управителя на хоспис „Добролюбие“ Здравко Карамитев. Инж. Марева благодари за наградата и увери, че „Имерис Минералс България”АД ще продължи да подпомага хуманната мисия на хосписа.

Най-ценното е личното отношение към пациентите, каза Здрако Карамитев и благодари за подкрепата. Ръководният екип, работниците и служителите с лични дарения организират инициативи, които докосват пряко възрастните и болни хора и им носят неизмерима радост.

Отличието се присъжда за трети път от създаването на хосписа. Досега носители са били доц. д-р Т. Черкезов, дм – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски” АД и инж. Хасан Азис – кмет на Община Кърджали.